Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

restaurang slutstation

de sitter och äter
lyckligt ovetande
hon talar om försvunna ringar
han frågar om hon vill ha mer kaffe

hur länge ska du vara här frågar han
jag hör inte vad hon svarar men jag tänker
tills du dör
och för ännu en sked passerad mat till munnen på en dam
som till skillnad från mannen jag nyss matat knappt öppnar munnen

använder dessertsked
lite i taget

hon maler och maler
sväljer tillslut


det här är slutstationen för 19 gamlingar


skröpliga
såriga
bortom denna världen

vi fyller på med mat och näringsdrycker
så de överlever


det serveras en liten hutt
godis för magen
laktulos

jag studerar avföring
stort eller litet
hårt eller löst

jag petar under nagelband


fyller på tvättlappar och blöjor

kommer på mig med att sucka
gång efter gång




tyngs ner

för mycket



ser ingen mening






















Fri vers av Trädflickan
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-10-31 23:04



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Men visst är det mening att ge omsorg i livets slutskede ! Fint tecknat!
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan