Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Funderingar om ord.



Jag tror att jag har svårt för det där vulgära. Har prövat några gånger men de rätta orden vill liksom aldrig infinna sig och mitt trevande närmande av dem faller oftast platt.

I bland kan jag tro mig om att det kan bero på att det inte var så vanligt att slänga sig omkring med k orden då jag växte upp för att i nästa andetag inse att jag ljuger för mig själv. Själva stora eran för dem var just då.

Frigörelsen under sextio och sjuttitalet gick inte mig obemärkt förbi, även om jag var lill liten. Man viskade orden eller skrev dem på väggar och i busskurar.

LarsÅke knullar Gunilla.

Mäktigt i fyrkantiga maskinskrivna bokstäver men ingenting emot att skriva dem där.

Nej, det är väl helt enkelt för att det inte riktigt är jag. Hårdorden får liksom inte fäste i min runda lekamen och hjärtat finns helt andra sådana sparade.

Vet en vän som för inte så längesedan använde Bitterfitta i var och varannan mening. Liksom för att känna hur ordet dansade mot gommen och snärtade till då det lämnade läpparna. Jag tyckte bara att det var lite pinsamt och att en gång hade räckt. Se så trist jag är, verkligen.

Så detta får vara min förklaring. Jag kan inte vara k ordad, knappt ens Burlesk än fast jag älskar sådant. Inga andra bokstavsord heller faller mig i smaken.

Så är det bara, hoppas att ni tycker om mig ändå.




Fri vers (Fri form) av Yrre VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-11-03 10:00



Bookmark and Share


  ©Anniz
Detta är just den anledningen till att Vi tycker så mkt om dig ♥
Och för att du bryr dig om andra ♥

Hoppas du hare bra :)
Kram Anniz ♥
2010-11-08

    Bodil Sandberg
och roligt!!
2010-11-05

    Bodil Sandberg
Har man svårt för de k-iga orden
kan man väl va glaast på jorden
kan bara betyda att ordförrådet
räcker till ändå så in i norden**

fint skriftat tycker jag!!
2010-11-05

  aol
gillar själv inte vulgära ord,
om isåfall i en dikt där dom belyses på rätt sätt,
2010-11-03

  Peter Matsa
det där känns igen. själv är jag en rest från den victorianska eran. jag måste acceptera att jag måste skriva i metaforer typ "guldådern var djupt begraven i urberget och medan hammaren rytmiskt hamrade för att nå fram bla bla och rosen öppnade sig etc ... "
2010-11-03

  © anakreon VIP
...eller just därför, Yrre!
kram
Calle
2010-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP