Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ett rosenrött snöre likna dina läppar, och täck är din mun. Lik ett kluvet granatäpple är din kind, där den skymtar genom din slöja." Höga Visan 4:3 Bilden av Karl-Bo Lundstedt benämnd "rosen"


Rosenrött

Så ser min himmelske brudgum

på mig sin egen dyrt köpta brud

genom Jesus Kristus Immanuel

som betyder "Gud med oss"

min Frälsare och Förlossare

som utgav sig i döden för mig

Därför dristar jag mig

att nedböja mig

djupast i stoftet

och nalkas Gud

och han räcker ut

sin konungsliga spira

mot mig

som tecken på

att vägen är öppen

till nådens tron

"Konungen räckte ut

mot Ester

den gyllene spiran"

Esters bok 5:2

"Ditt rikes spira

är rättvisans spira"

Psaltaren 45:7

"Din makts spira

skall Herren

utsträcka från Sion"

Psaltaren 110:2

Ogudaktighetens spira

skall icke förbliva

säger Jeremia

En hälsosam påminnelse

då det ser ut

som om

hela världen

är i den ondes våld

och sanningen

synes "vackla på torget

och vad rätt är kan icke komma fram"

Det misshagade Herren

att ingen rätt fanns

Han såg att ingen trädde fram

och förundrade sig över

att ingen

tog sig an saken

Då hjälper Honom Hans egen arm

Hans rättfärdighet understödjer Honom

Han kläder sig i rättfärdighet

såsom i ett pansar

sätter frälsningens hjälm

på sitt huvud

klär sig i hämndens dräkt

som i en livklädnad samt

kläder sig i nitälskan

som i en mantel

Efter deras gärningar

skall Han vedergälla

och låta vrede

komma över sina fiender

lönen för vad de har gjort:

"ja, havsländerna

skall Han vedergälla

vad de hava gjort"

Så skall Herrens Namn

bli fruktat i väster

Hans härlighet i öster

när fienden bryter fram

lik en ström

skall Herrens andedräkt

förjaga honom

Som en förlossare

kommer Herren för Sion

för dem i Jakob, som omvänder sig

säger Jesaja

"Min ande, som är över dig,

och orden,

som jag har lagt i din mun,

de skola icke vika ur din mun

eller ur dina barns

eller barnbarns mun,

från nu och till evig tid,

säger Herren"














Fri vers av Bibbi VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-11-15 08:59



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Det fanns en saga av Grimm som hette Snövit ocvh Rosenrot tror jag, fast på tyska då

alla de där är symboliska och som sagt tom fantomen med sitt Eden...

Be well,
LPWJ
2010-11-16

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Hoppfull inger både hopp occh tro...
"Ordet" är oslagbart, och Du har lyckats
sammanfoga det till ljuv poesi som
uppfyller hjärtat med tacksamhet...
Man önskar och vill dra sig allt närmre
Guds hjärtas härd...
Många Applåder från mig... + Bo(k)-märke...
kul att Du valde just den bilden... :)) TACK!!!

kb
2010-11-15

  anits VIP
Mycket fina rader och en
passande bild
2010-11-15

  Eva Helene VIP
Så fint i text och bild!
2010-11-15

  mare VIP
En vackert målad bild utav K-B. L. Texten är oslagbar..ord ur
bibeln full av Liv !!
2010-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP