Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

har jag sagt att du blänker fortfarande göteborg


jag snittar upp spårvagnsspår
lägger om kurs och drar från biskopsgården till saltholmen
för havet känns friare än
de inavlade rikemansdofterna i örgryte

där jag en gång växte upp
som en tonårssubba med allvarliga talfel
räkneexemplen är många

och 17+sex blev aldrig lyckat

när du sprängde hinnan
och min oskuld tog spårvagnen till centrum
femman var försenad den kvällen
som en västgötsk natt
i ett sken av älven och hamnen

du, har jag sagt att jag älskade dig då




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-21 18:25



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Många har sina rötter på hisingen, och det är ju klart...det är hemma på fler än ett sätt. visst blänker Göteborg!!
2010-11-21

  Per Teofilusson
Jag har inte vart i Gbg (bara passerat), men Majorna är jag förälskad i.
Och denna dikt: så öm i sin blick på ungdomen, så renons på pjoller i sin klassanalys, så säker i sitt vuxna lyriska handlag.
2010-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP