Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

platsen du erhöll

modern väcker barnet om morgonen
modern kokar gröt av manna och matar barnet
mannan rinner ned för barnets kind
hon gråter tårar av mjölk
modern diskar i skållhett vatten hon
känner inte av någon värme
i förortsområdet
vevar männen upp sina markiser
putsar kvinnorna frukterna med sina kjolar
sparkar barnen boll mot en betongvägg
varm mjölk bränns lätt vid
modern spänner sina händer
knogarna är vita
barnet vill inte öppna munnen
utanför
sopar någon gatan
ljudet av borsten över asfalten
i jämna rörelser ljudet
av barnets nej
modern väcker barnet ännu en morgon
också denna morgon säger barnet nej
modern kokar gröt av manna
för att nära barnet som hon burit i sin kropp
det är en kvinnas kropp med bristningar
vita ränder som löper på magen
brösten som regntunga droppar
också denna morgon säger barnet nej
i förortsområdet finns kvinnor och män och barn
som i badhuset skrubbar varandras ryggar
kvinnorna skrubbar kvinnornas ryggar
männen skrubbar männens ryggar
kvinnorna tvättar sina barn
modern för skeden mot barnets mun
mannan ryker av värmen
också denna morgon
säger barnet nej

 




Fri vers av smuts
Läst 510 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-08 20:59



Bookmark and Share


    papillon
Läst denna och de senaste månadernas texter och huva, huva! Du är lika språksäker och ormtjusarmagisk som någonsin, jag hoppas att du får behålla och vidareutveckla den gåvan!!
2010-12-25

  Hologram
du är bra!
2010-12-10
  > Nästa text
< Föregående

smuts