" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... haikuitiska funderingar .... (Kassus bild: "Insights")




strövtåg i snöstorm - I


1.
parkerad kärra

skotta bort snön från din bil
säger dom

vart då, frågar jag
körbanan?
gångbanan?
på grannens bil?
på tomten bredvid?

insnöade direktiv

2.
snabbledens vita Hades

snöflingor är olika
säger dom

sylvassa spjuten
bombarderar oss
helt vita
fans lika

intetsägande

3.
snöspjuten vinner kriget

vi väntar
de väntar
kön växer
av bilar
av truckar

i mörkret
i snöhelvetet
slirande
glidande
krockande

iskall skräck

okänd i drivan
vi far vidare

jävligt egenkärt




Bunden vers (Haiku) av Monika A Mirsch VIP
Läst 472 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-12-12 00:10



Bookmark and Share


    Annika J
När den som läser en dikt om snö börjar frysa, då har poeten lyckats!
2010-12-15

    Bodil Sandberg
Gu säjer ja bara detta är inte att leka med dessa vinande snöspjut usch!!!

tragik med komik som bara du kan få till det!!!applåder!!
2010-12-12

  Eva Langrath VIP
Du förmedlar känslan av iskall vinter på ett fint sätt.
2010-12-12

  aol
bra haikat vännen, gillas
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP