Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som skållade råttor springer vi runt varannan helg

allting ska gå så fort och vi är så få och jag vet inte om jag orkar med det längre

07.00

möts av två vandrande damer i nattkläder

en kort morgonrapport från natten
som sen jobbar över en obetald kvart för att dokumentera

det har varit stökigt


07.10

noterar matrester från igår
det verkar ha varit fullt upp

sen sätter racet igång

in på rum efter rum
hjälper ur säng
bäddar rent
toalettbestyr
serverar frukost
matar

10.30 en kort paus på 10 minuter

slänger i mig en macka
tar upp den siste innan lunch

skrubbar grötgryta
pratar snabbt med kollegan

söndag och har ännu inte hunnit få en ordentlig rapport sen fredag eftermiddag

röjer undan efter frukost
sätter på diskmaskinen
svarar på larm
någon har skitit ner sig
en annan irrar runt
den tredje hallåar utan uppehåll
den fjärde lägger sig i grannens säng
kollegerna svischar förbi
rum 18 larmar
igen

12.05

maten klar
tar fram mjölken jag just satt in i kylen
tömmer ur diskmaskinen
sätter på kaffe
hämtar gamlingar till matsalen
hjälper på toa
tömmer papper från kalsonger
serverar lunch
matar
hjälper på toa
rengör toalettstolen
torkar spya
försöker truga i mat
serverar kaffe och kaka
diskar kantiner
sätter på diskmaskinen

13.30

äntligen kan jag gå på rast
kan inte tänka klart
är så trött
rum 7, 11 och 13 larmar
12 ropar varenda gång någon går förbi
telefonen ringer
känner gråt i själen


vad håller jag på mig egentligen?!





Fri vers av Trädflickan
Läst 269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-12 23:35



Bookmark and Share


  Gunsan
det skär i hjärtat när man tänker på att man ska sluta sitt liv på detta sätt
och ni som ändå orkar ta hand om det hela borde ha en lön som är dubbelt så hög som alla direktörers
min pappas sista år var just på detta viset o personalen var underbar trots allt slit
2010-12-13

  arja savela
jag känner så väl igen allt du beskriver så galant! Har jobbat med äldrevård ca 10 år av mitt yrkesliv sedan 20 år med tung psykiatri. Det är alldeles för lite personal och rätt sortens personal upp på toppen. Var rädd om dig vännen! har du bra arbetskamrater; det betyder mycket. Kram
2010-12-13

  Ingela Svenson VIP
kör slut på dig själv till usel lön?
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan