Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hemmahos-reportage: god jul till er alla och även ni andra


hon var närd ur
en kvinnas torrlagda bröst
med surrande flugor i sitt hår

hon var född till en död
sprungen ur en svältande kontinent

hon var ett barn av afrikas tårar
ett barn som aldrig blev vuxen

och sörjd av få

 

*

han är enbent sedan barnsben
slungad ur en minas kraft
när han som liten tvingades att kriga
för en rebells krävande hand

han är den som hasar sig fram
på gatorna i de rikas hamn
och söker ett mynt i en glittrande hand

 

*

hon är trasig och dan
i en klänning av bomull
som sett bättre dagar
redan innan hon hittade den
i en soptunnas stinkande famn

hon är aldrig rumsren
i finare salonger
passar bäst i gömda vrår
under bortkastade kartonger




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-12-23 09:45



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
tack för viktiga ord. Tack för läsningen av andra texter av dig, alltid starka. Och ha en god jul nu.
2010-12-23

  Gunnar Odhner
Det här perspektivet är oändligt viktigare än Kalla Anka, även om det ena inte utesluter det andra.
2010-12-23

  Måna N. Berger
Julhelgerna, och alla andra dagar på året, är inte så goda för alla..
2010-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP