Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luftens rum


Lättar
från steg tunga




Hjärtat känns så lätt





Väldig är lyftande vinge



Vind är vägen...















Fri vers (Fri form) av Jazz-75
Läst 419 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-17 17:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En känsla av lätthet mycket bra förmedlad genom vindlande virvlande allitterationer. Den finns en rymd i den här texten och hela dikten svävar liksom på luft flera decimeter över marken. Det känns som en frihet, en öppenhet och som om någon slags betyngande börda just har lyfts av så att man nu helt otvunget kan röra sig i luftrummet och atmosfären. Hjärtat är lätt och vingarna lyfter helt självklart när man närmast omärkligt bara släpper taget och sedan låter sig föras av vinden. "Väldig är lyftande vinge / Vind är vägen...". Det är vackra, befriande, lysande, förlösande och helt ljuvliga formuleringar som på ett mycket lyriskt sätt beskriver en känsla av en i det närmaste total tyngdlöshet och frihet. Hela dikten uttrycker f.ö. ett starkt och obevekligt Hopp. En känsla av nystart där varje dag känns som den första och där allt är lika klart och enkelt som själva syret och luften som man andas.
2011-01-18

  blaite
Snyggt. Skönt att bara få sväva iväg
2011-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Jazz-75
Jazz-75