Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nittiofemnollnionollett










min son han är
tunneln om natten, gråten som vilar där
mellan trösten i betong
och ensamheten som blir över




och jag kunde bara önska honom
varm mot armen i huggskottsnatten
jag kunde bara önska att han ändå fanns

sovandes under mina tavlor






min son han är
vargen som vandrar vidden
i en ovänlig stad
fjärmandes, flyendes flocken

som inte kunde tämja hans oro
och jag kan bara följa efter

tystnad, gömd av skuggorna i kvällning
så är han


min son, bruten av det som är
men ändå här för det som var

och jag kan bara önska honom
nära i morgondimma
kanske om vi sitter det guldgula
ännu en gång, om jag får med honom

till vår klippa vi sa vi alltid skulle ha
kanske då kan jag få önska honom




bort från rivmärkesnätterna igen












Fri vers av lyckeli
Läst 408 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-01-17 21:04



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Vackert med den tysta ömheten som sträcker sig ut i världen, nästan kosmiskt - den alltid närvarande modern. Fin balans mellan "jaget" och "sonen". De får båda ta plats.
2011-01-18

  Yrre VIP
Å, detta får mig att tänka på min 19 åring. Tack för mtycket berörande och igenkännande text
2011-01-18

    ej medlem längre
min son han är
vargen som vandrar vidden
i en ovänlig stad

Ah, det är super! Du skriver så bra och poetiskt! Gillar det.
2011-01-17

    ej medlem längre
det är svårt att hitta någon som skriver lika sammansatt och med samma väl valda ord och ordföljder. men varför skulle man försöka? du finns ju!
2011-01-17
  > Nästa text
< Föregående

lyckeli
lyckeli