Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven våren 1989 efter ett besök på ett sjukhus i Katowice, Polen. Mängden partiklar i luften var så hög att det gnisslade i munnen. Partiklarna och andra föroreningar var orsaken till att många spädbarn dog av andningsbesvär.


Kuvösen

Du ligger där och andas

Din bröstkorg häver sig
oformligt likt en orolig sjö

Läkaren berättar, lutad över kuvösen,
om dina sjukdomar
om bristen på utrustning

Själv förundras jag
över att jag inte förstår

att du lever




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-28 22:58



Bookmark and Share


  Filosofen2
Barns styrka att överleva mot alla ods möter vi vuxna oftare än vi kan ana.

Rörande historia!
2011-02-28

  Drömfångare
Visa ord...
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)