Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsvävens mönster

Kanske har vi fått denna överdrivna förmåga
att finna mönster där mönster inte finns
för att en sådan extrem förmåga är förutsättningen,
det enda som kan göra det möjligt
att hitta det verkliga fördolda mönstret

För bara du,

bara du läser de böcker du läser
ser de filmer du ser
träffar de människor du träffar

i din ordningsföljd
i ditt historiska sammanhang
med dina samlade livserfarenheter

Märker du?

Märker du hur upplevelserna glider in i varandra
Hur den ena boken färgar den andra
– trots att de är av olika författare i olika genrer
Hur något dröjer kvar från mötet med den du träffade igår
och fortplantar sig in i mötet med den du träffar idag

och om du är tillräckligt öppen
för myriaderna av möjligheter och mönster
kan ett vardagligt möte
bli väsenskilt från dina förutfattade förväntningar

Är jag tillräckligt öppen?

Är jag tillräckligt öppen för att leva detta fullt ut?
att lita på den skärva mening jag anar
att inte låta "jag hindrade mig" bli en fängslande vana
utan oftare låta hela min varelse
fälla de avgörande besluten

Allt kommer inte bli bra

Nej allt kommer verkligen inte bli bra
för jag kommer göra sådant jag sedan ångrar
för du kommer göra sådant du sedan ångrar
och ibland får vi en giv med kort vi önskar vi aldrig fått

Och nu har även denna stund passerat
för att aldrig mer återvända
Ännu ett blad som vänts
på resan mot bokens slut

Men än en stund bär jag med mig de jag mött
och de upplevelser jag samlat på mig
Än utgör de en del av den jag är och den jag blivit
precis som du sedan kommer bära med dig en bit av mig




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-14 23:55



Bookmark and Share


  Drömfångare
Jag bär med mig dig, och denna gåtfulla men skarptänkta dikt...
2022-02-24

  surface to air
Lysande!
2021-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)