Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

… bild: svärmorssockorna i äkta ylle …




det käraste du har


dina fötter
värna dem
värm dem
din navelsträng till jorden
du går på

de är endast  två
var rädd om dem
sköt om dem
de sörjer för
hela dig
hela dagen lång

två kalla fötter
gör vem som helst
helt galen
nerfrusen
isgjuten

lägg dem i yllesockor
stickade med kärlek
eller utan
men för allt i världen
glöm ej dina fötter!





Bunden vers av Monika A Mirsch VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-02-01 20:19



Bookmark and Share


    maija tuori
Dikt skrivit med kärlek- Underbara vackra sockor på bilden!!
Jag älskar att sticka yllesockor..och leka med färger..viktigt påminnelse från dig att man ska inte glömma fötter!!!!
2011-02-28

  Liisa Maria
Ja just presis:
"din navelsträng till jorden"
Kunde man uttrycka sig bätre :)
Kanske kan måste var djupt erfaren för att komma till detta..
2011-02-07

  Anna*
Jag har sköna fina färgglada sockor som jag ska bruka mer efter din uppmaning =0) och hålla fötterna varma.
2011-02-03

  Eva Helene VIP
Härlig glad-dikt att värma sig i!
2011-02-03

    ej medlem längre
En härligt sann dikt. Och vackra sockor på bilden!


"dina fötter
värna dem
värm dem
din navelsträng till jorden
du går på"


/Ann
2011-02-02

    Annika J
Tack för de kloka råden!
Jag skall omedelbart smörja gummans fötter och sätta på de vackraste sockorna!
2011-02-01

  Berit Robin Lagerholm VIP
värmande skönt om fötter i kärlek
2011-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP