Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. tänker på dig ...


Vår blåa planet i omtänksamhet


Vår planet snurrar
omsluten av kvinnors
av varma människors omtänksamhet.

Demokratin kämpar och
blöder i Syrien,
i Ukraina.

Du min käresta slåss
under bördor, under snön.
Jag oroas.

Min oro snurrar runt jorden,
från Palestina till Sydafrika
från vår hemmasäng
till Sydamerika.

Och hela vår planet
omgärdas av
kvinnors omtänksamhet.

Vi äro mer än hälften
av jordens folk
och vi våndas
dag och natt
över våra kära:

”Hur har du det?”

Du måste bli gammal
för att inse
att hela vår jord
välsignas,
omgärdas
av moderns,
av systerns,
av dotterns omsorg,

av kvinnans,
av mannens
eftertanke

och av sorg.

Måtte omtänksamheten
välsigna vår jord!

 

 




Bunden vers (Haiku) av Monika A Mirsch VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-02-03 19:53



Bookmark and Share


  Liisa Maria
Det känns…
Kvinnor bär på mycket – kanske för mycket.
Borde vi lite släppa?
Om inget händer ändå…
2011-02-07

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbart fin sensitiv dikt i ömsint men sorgsen ton.
Dagsaktuell.
Känner som om den här är en manifestation till solidariteten och mänskligheten samt en hyllning till dito och även kvinnan.
2011-02-04

  Eva Helene VIP
Med ömhet och i plåga skrivet - så goda ord i dessa dagar
2011-02-04

  stenen/ Yv Ericsson
mycket bra! och ja. ju äldre man blir..dessto mera tänker man så..med lite sorg i hjärtat kanske
2011-02-03

    AA VIP
Bra skrivet. // AA
2011-02-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
A bsolut
N u har Du rätt
N u lyssna till kvinns
A bsolut för fred i dessa
* brinns...Vi vet vilka
* alternativ det annars bara
* finns av det inget vinns!
***********************
2011-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP