Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amatör

Jag är ingen berömd musiker
det är inte med sådana ambitioner
jag sätter mig och klinkar vid pianot
efter en intensiv arbetsdag

Det mitt hjärta hör när jag spelar
är inte de toner jag tar
utan något vackrare,
min egen förståelse av stycket

I min enkla ackordgång på gitarren
är det mellanrummet jag lyssnar på
mellanrummets möjlighet till musik
jag aldrig kommer lyckas skriva

Det är så jag vill lyssna på dig,
lyssna mellan raderna
i den dikt du skrivit
Skapar den förståelse och känslor i mig?

Jag är ingen berömd eller skicklig poet
Det är inte med sådana ambitioner
jag nedtecknar mina tankar

I mina enkla, banala ordvändningar
övar jag mig i förståelse
av ordens innebörd,
av mitt eget liv

Jag kommer aldrig säkert kunna skilja
en sann poetisk talang från en amatör
en briljant poetisk komposition från en banal
det är inte därför jag läser


Men vissa dikter talar till mitt inre






Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 759 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-02-06 08:59



Bookmark and Share


    Yarissa
Härliga rader
2012-09-02

  Bibbi VIP
Suverän.
2011-04-10

  Filosofen2
Konsten är oändlig, skapandet lika så, men tror man bara på under, älskar sitt sätt att skapa och låter bli att tänka, så kommer det.

Be en bön och orden kommer som en våg mot en.

Jag som både målat, tecknar, sjunger och utforskar vad min fantasi kan ge, öppnar upp en värld av oändliga färger och underbara texter, som bringar lycka, sorg, kärlek och längtan i andra.
2011-02-28

  Peter Olausson VIP
och den dikt du skrivit talar också till mig. Vi är väl alla amatörer i den där meningen att vi älskar det vi gör. Lyssna mellan raderna...ja, det är bra!
2011-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)