Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hat

allt jag någonsin hade
fanns aldrig utöver
det jag ville ha

det som gavs fick mig att stanna kvar
sålänge jag trodde
tänkte

vet inte varför
trots alla försök
om det gjorde skillnad

men vem kan leva i skuld
skyld
skild från sitt barn

vet inte om nåt steg
någonsin var rätt
lätt
eller ens av värde

men för varje
fanns nåt verkligt
nåt mer än upplyst på duk
alstrat av kraft o längtan

förnekat
förnedrat
finns det ändå kvar
i oförändrad styrka
formskiftat
till sin egen motsats




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 311 gånger
Publicerad 2005-12-13 06:56



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
Denna är stark.. och dubbel.. slutet gör att jag som läsare måste börja om från början igen och läsa om.. VAD var det jag läste EGENtligen?
Sorgen slår emot mig, för varje stavelse.. detta ifrågasättande av sin egen/eget liv och existens och vad man i h-e har gjort av allt..
Får mig att fundera.. Bra!
2005-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno