Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Frihet, jämlikhet och fred!



Himlen är blå
I ultramarin
Gemensamma världsalltet

Lögnen vit som snö
Sanning kall som is
Mänskan snurrar i etern

Jorden är röd
För demokratin
Sorg och hopp lys i spektret!




Bunden vers (Haiku) av Monika A Mirsch VIP
Läst 851 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2011-02-22 03:36



Bookmark and Share


  aol
härliga ord som värmer mitt hjärta
2011-04-28

    OntheEdgeofAcliff
briljant! fint skrivet, kände verkligen texten, som att ta på något heligt.
2011-04-07

    ej medlem längre
Ett hjärta som brinner - varmt och rött!
2011-04-06

  erkki
Vilken härlig rubrik! Bravo!
2011-03-22

    baruk
Instämmer, som alltid, med Anakreon!
2011-03-03

  walborg
Genom sorgen mot hoppet. Bra.
2011-02-27

  Ulf Lagerholm
Jag brukar ofta tänka på det här att människan inte tar lärdom av begångna misstag, illgärningar. Jag tror att svaret ligger begravt mellan just de båda orden misstag - illgärningar. Misstag gör alla normalt funtade människor, saker som deras friska hjärnor kan reparera vid ett senare tillfälle. Individer som gör sig skyldiga till illgärningar är däremot oftast utrustade med sjuka själssystem, och dessa psykopater har inte förmågan känna sympati eller empati, och kan följaktligen inte heller dra lärdom av de gångna.

Jag vill tacka dig för ditt tända ljus som lyser så vackert i mörkret.
2011-02-26

    Bodil Sandberg
Frihet jämlikhet och fred..vilka härliga ord
tänk om så vore överallt på vår Jord
applåder för en dikt
så fin och av oerhörd vikt !!
2011-02-25

    Annika J
Tänkvärd dikt i dessa tider.
Trots allt det gemensammma världsalltet!
2011-02-23

    AA VIP
Fångar tiden. Bra skrivet. // AA
2011-02-23

  © anakreon VIP
Frihet och jämlikhet
tvingas ofta ta omvägen
via jävelskap.
Dessvärre.
Calle
applåderar
2011-02-23

  Berit Robin Lagerholm VIP
Så fint du skriver.
Första delen ett knaster av verklighet och kyla. Slutet rader som binder samman och alstrar värme. En värme som så väl behövs i en dag av idag.
2011-02-22

  Eva Helene VIP
Goda ord i synnerhet en dag som denna.
2011-02-22

  erkki
Denna har patos och stil. Jag tror att du är en av de få som känner till ordet spektrum i bestämd form. Korrekt! Gratulerar.
2011-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP