Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en 40-årig kyrka


Onsdagkväll på 90-talet

Kyrkklockors klang över kylslaget torg
avslutar hastigt körsång
Sångare skyndar över torget
till annan gemenskap

Sluttande gult tegelgolv leder mot svagt upplyst altare
Vid kyrkans lägsta punkt möter Livets flod från leende kors

I mörkret stearinljuspredikar lertavlor lidandets väg,
ikonen generationers tröst:
Jag är vägen sanningen och livet

Sittande kring altaret
avlägsnas skopansar
Trötta fotsulor tar emot golvets värme
accepterande livets värnlöshet

allt detta är nära och nu
Inlevande ord och livsnära sånger
Tidsepoker och kulturer blandas

Musikens toner med talets rytm
din uppståndelse bekänner vi
Mysteriet delas innan vi bryter upp
lovprisande din eviga närvaro




Fri vers av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-03-02 23:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Störtskön som i nattvardens mysterium.
2011-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)