Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inre längtan

du får
mig att
skratta 
gråta
samtidigt

Du får
mig att
vilja springa
stanna 
för att se

om det
jag känner
verkligen 
är sant 

Vill se månen
solen 
lysa samtidigt
mot ditt ansikte

för att
försöka förstå
vad hjärtat säger

men ändå
är det
fortfarande
frost i min
trädgård


vill hålla din hand
känna hur din puls
slår mot min
för att förstå
det är på riktigt

men hur
är det
möjligt


du är där
och jag är
inte nära

vill höra dig
somna
andas tugnt
mot mitt bröst
se
när du blundar
för kanske då
veta


att när vi vaknar
är det ingen dröm





Fri vers av ia VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-03-23 10:21



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
En sårbar, försiktig önskan, inbäddad i väldigt mycket och många känslor. Inget enkelt, och det är nog det som gör dikten så levande och mänsklig. Dikten får mig att vilja sträcka mig ut, och vara den som fångar in dikt-jaget. Dikten väcker mäktiga känslor.
2011-04-16

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Ljuvlig poesi. =)
2011-03-23

  Järnkatten
Vi kan blott hoppas, söka och förlora oss i denna stora kraft...
2011-03-23
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP