Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

pastisch




Vädjan om återkomst

Melodi: ”Träd ut, träd ut, liten Aslög”


Träd in, träd in
i mitt skaldesinn
låt dikterna åter nu strömma
Ej finnes tårar där du går fram
ej kommer väl prosa, ej dikt på skam
när Musa och skald samman drömma…

I tystnad för länge vi dröjt för sju
så bladet från munnen vi taga
då komma väl orden i detta nu
när Musa och skald samman jaga…

Ja kom, o kom
ge mig skalderom
synapserna flera må bliva
när vi begynna vår pakt igen
skall sångerna klinga länge än…
när svävande toner oss driva






Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 340 gånger
Publicerad 2011-05-21 14:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP