Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
het lusta...intima ordklasser. Inspirerad av Alf Henriksson.


Språklig förförare

Jag lockade med en preposition och tog mitt substantiv ---

hon flämtade sitt adjektiv, stönade sitt verb när

jag lovade henne adverb.

Vi blev en konjunktion och sedan ett pronomen.

”Interjektion! Interjektion!” kved jag.

”Substantiv, jag älskar räkneord med dig” suckade hon.




Fri vers av Dan Linder
Läst 654 gånger
Publicerad 2005-12-29 13:47



Bookmark and Share


  Stefan Ek
haha... suverän...
2006-01-09

  Bill Larsson VIP
Grym!
I poesitiv bemärkelse.

Det är alldeles för sällsynt med humor i poesins värld. Därför känns det extra befriande och upplyftande att läsa sånt här. Man blir glad när man läser. Dessutom finns ytterligare en dimension i dikten - den blir interaktiv, genom att man själv kan placera in passande ord från respektive ordklass. Och man kan göra det flera ggr, och sen jämföra - den blir säkerligen totalt annorlunda gång till gång - beroende på sinnesläge och dagsform:)
2006-01-08

  vega lando
om ändå min svenskalärare i femman besuttit denna egenskap
att få grammatiken att leva ur böckerna och intressera varje liten människotentakel!
du förför, visst
men inte mer än vad du berör
2006-01-04

  raphaela
Lekfullt med en dos sensualism, tjusigt!
2006-01-03

  sol
eeh, är tyvärr dyslektiker...men älskar dej ändå..tur du vuxit till dej igen!!! jättenytt gott år på sej!
2006-01-01

  Sanningsägaren VIP
Mums!
I like it! :)
2006-01-01

    ej medlem längre
Interjektera mera!!!
2005-12-30

  Propella
*torkar skrattårarna*

Du är fenomenal.
2005-12-30

  himlens hemlighet VIP
skrattar ihjäl mig :)
2005-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder