Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bland skivorna i sommarstugan vi brukar låna finns "Hecho en Libertad" som jag lyssnat på många stilla sommarnätter. En dikt här på poeter.se fick mig att tänka på musiken och en sökning på nätet …


Mauricio Vigil ha muerto

Jag kände dig inte
Träffade dig aldrig
Troligen hade vi skilda åsikter om det mesta
och det språk du sjöng på var inte mitt

Men din nakna smärta och din obrutna kampvilja
i din självutlämnande musik
lämnar mig inte ifred

Kanske satt jag där och lyssnade i sommarnatten
även den 13 juli 2010
när du plötsligt rycktes bort


Kanske satt jag där även den kvällen
och funderade över allt lidande,
över upplevelser som aldrig lämnar en
men som omformar de överlevande

Du dog i frihet,
men upplevelserna från fängelset "frihet",
sorgen över dödade kamrater
bar du det med dig även i döden,
eller är du fri även från detta nu?

Eller innefattar kanske sann frihet även de smärtande minnena?











Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 780 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-11 00:54



Bookmark and Share


  Drömfångare
Mycket klok. Mycket fin.
2011-07-29

  Jan Widströmer VIP
Din avslutande fråga vill jag besvara med "ja".
2011-06-30

    ADI Nehlin
vilken underbar text..berör
2011-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)