Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är inte så att jag än vill

 

 

Det är inte så att jag än vill

att du ska älska mig,

ringa mig varenda kväll

eller skicka kärleksdikter

 

Det är inte så att jag än vill

att du ska väcka mig fem på morgonen

för att säga fina ord.

Eller att alltid smickra mig.

 

Det är inte så att jag än vill

vara ditt hjärta

och den luft du andas.

Jag ber inte dig att ge mig en plats inom dig.

 

Det enda jag vill av dig är att

minnas mig

som den vackraste snöflingan.

 

För visst smekte jag din kind

när dina tårar rann.

 

 




Fri vers av Manal
Läst 1003 gånger
Publicerad 2005-12-30 02:18



Bookmark and Share


  albatross
Mycket vackert.
Underbar övergång i tonen i sista två rader, som skiftar temat från kärlek till medkänsla på ett så elegant sätt. Personligen förstod jag inte varför "andas" och "vackraste" är i kursiv, det kändes överflödigt, men det gör inget ändå, dikten är så bra!
2005-12-30

  Karin I
riktigt vackert.
bra skrivet. verkligen. tummen upp.
2005-12-30

  Smultris
Det gjorde du säkert... smekte den älskades kind..:)

Och du gjorde det vackert... precis som dina ord här...
2005-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Manal
Manal