Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gaza mina tårar tar inte slut.

 

Palestina om jag kunde

skulle jag

ge dig

mitt liv

min lycka

och all min framtd.

 

Tusentals människor har aldrig

kunnat smaka på

vad lycka är

och här sitter vi

och klagar

på vädret.

 

Mina tårar har inte slutat rinna

sen Gaza igår kväll

blev nedbombad och

blod täckte

mitt vackra land.

 

Palestina jag andas dig

och kommer alltid att göra det

mitt land

är den vackraste blomman

som alltid kommer leva.

 

Åh Palestina

förlåt mig,oss alla

som försöker göra något

men inget hjälper

men våra böner är för er

palestina.

 

 




Fri vers av Manal
Läst 1352 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-12-28 18:54



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Gripande vacker text full av kärlek.
2014-04-24

  ungefär
så fin! tycker speciellt om raden "Palestina jag andas dig".
2011-01-20

    AA VIP
Vackert, om än sorgligt skrivet, om en ständigt närvarande fråga. Man får aldrig sluta att hoppas.. // AA
2010-11-20

  Den Gråtande Nihilisten
Krig och onda föräldrar lägger ett sken över världen som bränns in i barns hjärnor.

http://psychohistory.com/originsofwar/03_psychology_neurobiology.html

2009-10-06

  sulimaa
Djup smärta förmedlad i vackra ord...
2009-08-02

  Pojken i Svart
Dina ord är oerhört viktiga! För med ord kan du väcka människor ur deras sömn, få dem att inse att allting här i världen inte är underbart, att krig är smutsigt och människor dör...

Det jag försöker säg är att din text är betydelsefull och bra skriven!
2009-03-19

  Sideshow Bob
Varför skaffar du inte en flygbiljett ner dit och står för dina ord?
2009-01-10

  Carola Zettergren
Mycket bra skrivet, viktig poesi!
2009-01-05

  albertina
Viktiga rader du skriver om Manal.
Jag tänk om man kunde så skulle man ju göra allt.
Sänker min tanke till Palestina och dess befolkning just i denna stund.
Tack för viktig läsning
2008-12-28

  dead_prez
Fint. Ber för dem jag med, även om det känns hopplöst.
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Manal
Manal