Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trasflickan - Hennes Vackra Drömsaga

Den gäckande trasflickan ville ögon se nattsolens dagande vidder

Känna tusen mils eviga milda färger

Små regndroppars lövvingar på fågel beströdd av vit snökristall

Hon ville se ljust vävda himmlars fria höjder

Friheten trygg bakom regndansens leende månblomma

Ovan bergstoppar o granskog vida

Svävande på molnsilvers vita liljors oskrivna doftblad o bädd

Hennes skimrande kärlek öm o god

Gyllene fjäders skrud bevingad blå o gul

Stjärndrömmar var alla hennes vackra sanna vänners famn

Där kände blicken djupt i hjärtat en varm själs bärande rosenhand

Där var mörkrets onda aldrig svart ljuv natt

Trasflickan målar seende, kännande penseldrag

Hör minnen i tavlans rinnande pärldroppar

Bildens gäckande slagstrålars trumma

Figurernas blixtrars hårda illvilja

Hennes ramsmyckes stenhölje

Askvaggans nynnande visa

Viskande tonen, lugnet o ron

Sovande sömn byggde stålmurar, 

växande av änglars trygga himmelsport,

till livets sköra musiks åter vakna dag

En trasflickas sjungande sånger

Ordens skrivna poesi

Hennes vackra öde o oskrivna bokblad

Så ville hon ögat blicka stunden lycklig

Flyga fjärran vida

Känna drömmens saga




Fri vers av Mona Drugge
Läst 534 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2011-07-31 07:51



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Trasigt skör
underbart
vacker och
änglaljusstarka
penseldrag
i bild och
musik..
2011-11-20

    ej medlem längre
Denna dikt var otroligt vacker, orden fängslar och det ligger något under dem, en mening som kommer fram om man läser med eftertanke.
2011-09-18

  aol
du håller din vackra stil, blev så berörd, fint skaldat vännen,
2011-09-05

  Maj-Lis VIP
Så vackert du skriver om dina drömmar
2011-08-20

  L Patrik W Johansson VIP
poeter.se/viewText.php?textId=1347862

Be well,
LPWJ
2011-08-11

  Alysse VIP
Varmt och vackert skrivet. Underbar läsning
2011-08-07

  Filosofen2
Din dikt -min barndom. Lustigt med alla dessa öden som sammanskopplas.

Trasflickan, den är jag, eller var jag. Nu är jag en svan och kan flyga fritt.

Bokmärks
2011-08-04

  Sonja Sidorow Lapington
med så målande vackra metaforer är din poetiska tavla skapad!
2011-08-01

  Lena Själsöga Keijser
så vackert skriver du

kanske tycker du det är underligt ...det jag nu avser skriva
läser dina ord
allt det vilket lever i dem och ser
Pinochio- den fyllda sagans skönhet
2011-07-31

  L Patrik W Johansson VIP
Ibland när jag tänker varför jag är kvar här (förutom att lägga upp egna texter nu sen 2009) så ploppar det upp texter skrivna av andra och ja det är därför jag är kvar här

annars skulle jag inte fått läsa det här
ja inte lika fort iallafall

om det är det som kallas läsvärd
så har du skrivit en läsvärd text

Be well,
LPWJ
2011-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge