Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monarken (Cykel # 1)





Monarken
den tryggaste tronen
med trenne växlar fixar sig hela världen


vi trivas på dessa högsta sadlar
kring staden snyggt styrandes
bortom konungens kännedom

beredda med stumma ringklockor
och blinda lyktor
att varje fotgängare undanröja

förträffligt oförtröttliga soldater äro vi
av kritstreck styrda blott
och röda gubbar

trick
track
trix

sneddar fräckt över gräsmattan
dock rak i ramen
går gärna i grönt
så smidigt stabil lekamen

korsar varje gata
betar blommor i trottoarkanten
med myndig hållning
och hjälmar av frigolit


vi travar på
vi trampar på
från Varberg till Montmartre
tar vidare arken
till en änglamark
fast längtar att åter få parkera
i vårt svenska skjul



så snurrar visan på valsens strängar
en ensam cykelpumps sympati
för jag ska skruva mig genom slangen
ett gulnat punkgummis symfoni :

jag ville rida
på Katarina
med tretaktsmotor
till oljespill
men denna motvind
fick björk att krökas
jag bara cyklar
på tramppedal

det går en hind över parkens lindar
det klingar till i en vänstersväng
och jag som alltid har cyklat nykter
får tumla kungligt på dödens äng

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-15 21:55



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Och min guldfärgade Monark blev stulen utanför min port på ljusa dagen häromdagen. Men det här har fint skriftat. Sista stroferna särskilt tjusiga..:), Fyndigt och roligt detta.
2011-08-19

    ej medlem längre
Nu saknar jag min röda treväxlade Monark!
(Vad har jag haft gemensamt med drottning Silvia?)
2011-08-15

  Nanna X
jamen det är ju rent underbart hur du trampar på över vindens ängar
och landar i Mats Pålsson fina visa!

ser fram emot nästa, en Crescent kanske?
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP