Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...




svart väntan i vitt

 

ett skri i mörker

i sen augustinatt

en ensam klagan

vid ön

 

klädd i vit skrud

står han

blickar mot norr

mot hemmet i viken

 

varje natt

återvänder han

svanen

från boet till väntan

 

varje natt

skriar han i skyn

längtar ensam

efter makan

 

tiden för avfärd till

varma länder

är förbi

ännu hoppas han

 

lider med honom

vita skruden blänker

blek är min

tröst i din svarta sorg

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-08-30 11:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sorgens smärta färgar denna dikt.
2011-09-05

  aol
underbart skaldat vännen,
2011-09-01

  Cadena
Vacker den här!
2011-09-01

  Fredrik P. VIP
sorgens ö och
splittrade familjer
bär vi med oss
denna höst...
diktens svartvita
tema förstärker
den känslan.
tack!
2011-09-01

  Zelogath
Otroligt vackert
Det låter som en myt
En legend om Mannen
Svanen
Vid vattenbrynet och blickar hemåt
Från främmande marker
Får han någonsin ro?
Mycket mycket bra dikt, imponerande!
2011-08-31

  pixter
vacker så det gör ont
2011-08-31

  walborg
Underbart vacker och dramatisk text om sorg
2011-08-31

    Annika J
Mycket gripande om den vanmakt vi alla känner inför sorgen.Vem kan egentligen trösta? Men vi kan vara där.
Vackert och berörande!
2011-08-30

  vera gade VIP
"blek är min tröst i din svarta sorg"-
ett vackert uttryck vi ofta skulle kunna få användning för...
uttrycker så fint hur vi upplever vanmakten vid sorgen..
2011-08-30

    ej medlem längre
Mycket gripande! Svanhannens smärta och din vanmakt inför att inte kunna lindra hans sorg känns i varje ord . . .
2011-08-30

  Eva Helene VIP
Skön i sitt vemod.
2011-08-30

  Arja Söderfeldt
Fint! Skulle kunna omfatta de flesta brutna relationerna.
2011-08-30

    Max Poisé
Svartvita bilder som far i revy framför mina linser och ett surrealistiskt landskap som målar bakgrunden medan korpen kraxar tydligt i den avlövade eken bredvid.

- Mina bilder av din text!
2011-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP