Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven mest på kul. Titeln anspelar (givetvis) på en scen ur en viss Monty Python-film


Yes, we are all individuals

Om alla ändå vore som jag
vad mycket tråkigt vi skulle slippa var dag
Alla samtal skulle bli så lätta
och orden skulle alltid bli de rätta

På krigen snabbt skulle bli slut
Varför kriga när jag är som du?
Vi skulle dela med varann utan prut
och slippa ha det som nu

Vi skulle slippa de böcker vi inte förstår,
konst och musik som är oss allt för svår
Vi skulle alltid göra som vi alltid har gjort
och alla skulle alltid tänka på samma sätt

Men varför halkade rimmet plötsligt där snett?
Varför löper inte resonemanget som smort?


En tanke väcks i min hjärna
att andras tankar är värda att värna
Om bara mina tankar fanns att erfara
Fan vad tråkigt livet skulle vara




Bunden vers (Rim) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 291 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-18 13:42



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Ja tänk det! För mig tankarna till en monolog av och med Gösta Bernhard.
2012-09-02

    ej medlem längre
Det var visa ord på vägen.
Här tänker du som mig och jag som dig.

2012-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)