Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Formgiven gudinna

Av alla smaker i världen (persikor, päron och plommon)

av alla dofter som finns (läderfåtölj, morgontidning, stearin)

av alla nyanser jag ser (balettrosa, sjögrön eller Gucciguld)

av alla former jag känner (gitarrhöfter, formbröd, sammetskuddar)


älskar jag dig för din smak, din doft, dina nyanser och dina former.


Formgiven gudinna; ditt ovärderliga varumärke omgivet av det osynliga brus jag vill vara.




Fri vers av Dan Linder
Läst 861 gånger
Publicerad 2006-01-09 12:00



Bookmark and Share


  Förstörd
Denna var bra..Dofter, mmh, det bästa som finns..
2006-02-10

  MonaLisa
riktigt riktigt bra!
2006-01-14

  Bill Larsson VIP
Gillar inledningen skarpt - alla känslor och sinnen som dras med och så de överrraskande exemplen för var och ett.

Sen har jag lite svårare för "Formgiven gudinna; ditt ovärderliga", där jag skulle vilja ha nåt annat, men kommer inte på vad - det blir liksom så svulstigt och högtravande på nåt sätt med orden som "gudinna" och "ovärderlig", menmen det kan ju också vara meningen - det upphöjda/beundrade. Jag förstår/tolkar dikten rätt tror jag. Men finner inget bättre alternativ, så låt stå! :)

Avslutningen diggar jag skarpt, kanske skulle kunna skalas av genom att förlora de "ovärderliga":

"ditt varumärke
omgivet av det osynliga
brus jag vill vara."

som en klockren dikt i sig - de raderna, kanon!
2006-01-09

  Jonjovan
wow wow wow!
2006-01-09

  vega lando
nu är det såhär va!
att när man får ur sig såhär vackra saker ("av alla dofter som finns (läderfåtölj, morgontidning, stearin)av alla nyanser jag ser (balettrosa, sjögrön eller Gucciguld)av alla former jag känner (gitarrhöfter, formbröd, sammetskuddar")
så blir jag så glad.
för av alla dofter som finns i hela världen och av alla nyanser och former att känna. har du valt ut de mest oväntat vackra svaren denna sidan medvetandet!

tack dan, du gör mina dagar!!
2006-01-09

  Pulsatilla
Det bästa jag läst härinne!!!
Dagen är räddad!
2006-01-09

  sol
..åhh, suck..så oändligt romantiskt!

(läderfåtölj, morgontidning, stearin)
åh, upptäcker att jag vill kopiera upp hela texten...
2006-01-09

  Propella
Det här kan bara du.
Alla ord, alla intryck, alla bilder - det är genuint och det är förbaskat bra.
2006-01-09

    ej medlem längre
Sitter bara och ler som ett fån när jag läser det här.
"av alla dofter som finns – läderfåtölj, morgontidning, stearin –
av alla nyanser jag ser – balettrosa, sjögrön eller Gucciguld –"

Du är klockrenast, och det går nog inte att komma ifrån (:
2006-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder