Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och så blev ny dag.

Vid en granrot låg en hare
bunden vid stål
men detta var för länge sen
vid detta laget har nog haren färdats hem
men jag minns stålet och taggen som satt hårt
det är så livet går till och det är det som gör det svårt

är det inte fällor så är det en mina
aldrig upphör ideerna att sina
hur vi ska avliva och döda
om än för liv, om än för föda

Hur ska vi ta ihjäl varandra på bästa sätt
hur ska vi avliva för att göra det rätt?
hur ska jag skjuta för att livet ej ska lida
ska jag avlossa, ska jag bida

Lilla barn som svälter ihjäl
är det vi som för vidare din själ
eller är det ditt land som rustar säger vi nej
i rutan ser vi dej

vi våndas och köper fläsket på ica
att göra det lätt för sig
där är vi lika

Hur skulle ditt liv se ut om alla på
jorden vågade
stå upp för det sanna
där det lågade
om vi vågade trotsa det som var fel
skulle det göra dig hel?


Lilla hare vi släpper dig loss
men bara för död
för överlevnad blir roten röd.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-22 21:28



Bookmark and Share


  gulaschbaronen
otroligt starkt och gripande... tur att det finns sympatiska människor som dig på vår jord!
2011-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP