Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

alla oväsentligheter

 

eleverna har tittat

på nyhetsinslagen

 

vill att jag ska förklara

det här med Srebrenica

 

att jag ska berätta

om Ratko Mladić

 

så jag säger nåt om

bosnienserbiska trupper

sommaren -95

 

ja, jag menar 1995

och bosnierna tittar ut

genom fönstren

 

vill inte höra mina

otillräckligheter

 

deras mammors

berättelser

och deras pappors

tystnader

 

rabblar nåt om NATO

om krigets regelverk

och om Daytonavtalet

 

alla oväsentligheter

som liksom hör till

 

det här med folkmord

 

bara att säga ordet

att det inte går att uttala

med sin vanliga röst

 

och de märker att jag

kämpar med något

och de försöker förstå

 

jämför med Estonia

med Backabranden

med skotten på Utøya

 

tills någon googlar

och undrar var man fick

8000 ögonbindlar ifrån

 

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-26 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd