Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snöleoparderna bär varandras

 

den mjukaste av ynnest

~

utsträckt, nyss vaken, bröst stryker rygg
tryckta, trygga,

kupade toppar sockersöta
tungors lek över sidenlen

strävhetens kontrast mot det mjuka våta
ryggens krökning bjuder bågen
mjukt varmt regn
söker

 

kind mot nyckelben
händer gungar höft

håll stjärt håll lår håll
hårt

 

aldrig släpper taget om,

 

~

 

reser sig mot nya höjder

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-10-29 16:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fantastiskt vacker dikt.
2012-06-25

  haw
åh snöleoparder! en av världens vackraste djur enligt mig. jag tycker om att läsa dina texter, förresten :)
2012-05-27

  Nanna X
har läst din bok om snöleoparderna, gillar starkt. vilka vackra djur!
2011-11-13

  Ulf D VIP
De enda snöleoparder jag sett fanns i Nordens Ark, kanske finns de kvar, men den här texten väcker helt andra tankar, vackert.
2011-10-30
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP