Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

residuum

 

 

det finns så mycket tid här idag

den är överallt

så mycket tid och

en så fasligt grå himmel

 

vaknade väl för tidigt

eller på fel sätt

kokade te och satt under filten

 

när det hade ljusnat ute

gick jag med hunden upp mot höjden

på andra sidan vägen

 

rådjursspår och morgondimma

 

tog in luften och hösten

tänkte på vätan i markerna

och på tiden

 

så mycket tid idag

 

den ligger som i drivor

som kringslängda klädbylten

man snubblar på den och snavar

 

hunden tittar snett på den

med svansen mellan benen

 

rullar ihop sig i fåtöljen

 

all denna tid

och så detta med dammet

att det är en del av alltihopa

 

ett samfällt ludet hopkok

ett residuum

 

det blir så påtagligt på hösten

 

som med den första snön

man blir alltid lika förvånad

 

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-04 23:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja visst är det så--
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd