Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

arla morgonstund

 

Han vaknar.

Sol över staden.

Genomlysning.

Ramar runt persiennens ytterligheter.

 

Marginalisering.

 

Uppvaknandet.

Den allmänna uppståndelsen.

Rabaldret, ståhejen.

Kalabaliken.

I begynnelsen var kaos.

 

Måste upp.

Måste luft.

 

Lyfter i tanken. Stigande.

Helium, Helios, Hellas, helbrägdagörelsen.

Botgöring.

 

Måste upp.

Det är fan inte klokt, ännu en vecka.

Dagarna bara springer förbi.

Ja, det har du faktiskt rätt i.

Rusar. Brusar.

 

Mammas röst i bakhuvudet, baktanken.

I kölvattnet.

 

Varför går ni inte ut och leker?

Ni kan inte sitta inne jämt.

 

Och facebook. Ansiktsboken.

Anletesluntan, mötaslektyren.

Fyrkantiga ögon: skelande, helande, skeva.

Leva.

 

Mitt ansikte, bror.

Broderboken, ordboken.

Orderbokningen.

 

Hitåt. Mot skörmodsskogen.

Motboken.

 

Poeter, flator, civilingenjörer, klubbare,

pedagoger, nördar och musikanter.

 

Hundägare.

IT-tekniker.

Hemsamariter.

 

För att nämna några centrala grupperingar.

 

Inga glömda, inga drömda.

Samma skrot och samma korn.

Ögon samma, samma händer.

Många värden, se här är den:

Världen.

 

Som en tanke i bakhuvudet.

En moder, ett minne.

Sol ute, sol i sinne.

Varför går ni inte ut och leker?

 

Och så detta, sedan.

Faller in. I glömskan. Onåden.

Faller isär.

Falleren, falleralla.

 

Värdeminskning, ökad tillgång.

Efterfrågan, vänförfrågan.

Inflationsanalytik.

Inflationslyrik.

 

Som vågor på vatten, som lågor om natten,

en löpeld över stäppen. Rasande.

 

Sociala media.

Suicidala, docila, servila.

Vad gör du just nu?

Vad lyssnar du på? Vad äter du?

 

Social median.

 

Vårt dagliga bröd, vår nattliga vila.

Vår varliga iver give oss idag och förlåt oss.

 

Vi vet inte vad vi gör just nu.

 

I begynnelsen var kaos.

Uppvaknandet.

Genomlysningen.

 

Botgöringen.

 

 




Fri vers av asplausibelt
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-12 19:45



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Mycket intressant poesi. Bravo!
2013-03-08
  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd