Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vissa saker kommer man inte undan

 

Faller mot landet
det ligger så nära nu
det ligger så nära mitt mörker
och lanternorna är långt ute
till havs

Faller mot friheten
det ligger så nära nu
det ligger i ditt ljus
du tänder och släcker din fyr
jämnt och stadigt

Faller mot det röda i vintern
jag måste gråta blod en stund
jag måste få känna kniven mot strupen
jag måste lägga mitt liv i dina händer
jag måste ta av kläderna och lägga dem i en hög på marken och börja simma

Jag faller för att jag måste

 

 

 

.

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-18 19:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin komposition med de inbyggda upprepningarna. Den formulering jag tycker bäst om är "Faller mot det röda i vintern".
2011-11-19

    ej medlem längre
så himla vackert skrivet...
finner knappt ord att kommentera
mer än så...
vissa saker, kommer man inte undan..
som kärleken till exempel..
2011-11-18

  cilax VIP
soam att ligga på rygg en klar natt och studera stjärnorna och inte ha någon bredvid att hålla i handen
2011-11-18

  Nanna X
självklar, jättefin!
2011-11-18
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP