Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2011-11-20


Inbrott i mig

 

 

Du gör inbrott i mig

Någon har legat i min säng
Någon har ätit från min tallrik
Någon har suttit i min stol
Bränt något i mitt kök
Någon har tömt kylskåpet
Någon har krossat mina fönster
Någon har rivit ner galgarna i min garderob
Någon har lämnat ett virrvarr av kläder
 
På golvet
I hallen
I vardagsrummet

Någon har sökt igenom varje rum
Grävt i byrålådor
Tagit god tid på sig att, även
Titta under sängen
Tjuvläsa mina dagböcker

Och någon har startat ett papperskrig med posten
kastat granat med böckerna från hyllan
Men
Inga fotspår på golvet
Eller smycken borta
Och TV:n står på, och dörren är intakt
 
Jag står med andan i halsen
Och inget mer än ett barskrapat hjärta
Jag undrar
Vad letade du efter?
Du hade inte behövt
Trampa in
Och kasta om mitt liv
När du redan hade extranyckeln
Till mitt hem

 

 


Och huvudnyckeln till mitt hjärta

 

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-11-20 11:21



Bookmark and Share


  Xan
Bra, Kraftfull text!
2011-11-20

    ej medlem längre
Ouch..starkt

Mycket välformulerat
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP