Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


.




Första luckan i julloppet

 

Med nyckelknippan

stadigt bunden

vid min höft
riktning norr

mot julens stjärna

juleljus

 

tjugofem nycklar  

till tjugofem dörrar

luckor

portar eller grindar

tjugofem steg till

julefrid

 

dörrar i höstdimma
nycklarna slokar

vid min höft

 

likt en palestinska

från Haifa
förpassad ut

i diasporan

samma dag 1948

min skola började

i Helsingfors

 

jag famlar

i dimmors ljus

mot första luckan

första dörren

den första december

med min

nyckel hem.

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Monika A Mirsch VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-11-25 02:23



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Goda tankar formulerade i goda ord - vilken fin läsning du bjuder på!
2011-11-26

  Minkki VIP
fin som bara den!!!

- också utan de personliga associationerna den ger
(barndomens fina adventskalender från tanterna i Sverige som hängde med till vuxenåren, skoldebuten i samma stad som du men ett år senare, och nycklarna, de många nycklarna till livet, en själv och andra i livet - dem kan vi inte leva utan)
2011-11-25

  Mr Lindemann VIP
Vi är glada här som får läsa sådan fin poesi denna dagen då!!!!!!!!!!!!
2011-11-25

  Jack E. Gladh VIP
Här framtonar poesi i den högre
skolan. Början, mitten, slutet går
väl ihop med bra ordval.
Mycket läsvärt.
2011-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP