Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grötrimssonett till Vera och hennes vänner

O Vera, det är dags att konstfullt rimma
på denna sammankokta vita gröt
där risets korn i mjölken lagts i blöt
och sjudit stilla, timma efter timma

Må unga dårar sina kroppar slimma -
vi av gymnastiska strapatser njöt
men gudbevars - fysikintresset tröt...
Det räcker gott att kognitivt sig trimma

Ack, denna jul vi åter komma samman
Ett slitet sällskap från förlupen tid
Som har det gott i goda vänners gamman

Vi har det trots allt bra efter all id -
Så titta eftertänksamt in mot flamman
i julens brasa - njut av helgens frid!




Bunden vers (Sonett) av papillon
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-16 20:55



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Vännen Vera - Välkommen till brasans frid i östlig bastustuga - i goda vänners lag!
2011-12-20

  vera gade VIP
å mina vänner e dina vänner å dina vänner e mina vänner - fridens!
2011-12-16
  > Nästa text
< Föregående

papillon