Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Elavbrott i dygn ... knäckt under vattenlöst mörker




Ljus kom hem!

 

 

Becksvart torterar
kylan tär
elbrist krossar.

Utslängd i etern
förminskad
i torrt mörker, tills

vattnet sorlar ljus,
snöflingor
brinner vid mitt hus.

 




Bunden vers (Haiku) av Monika A Mirsch VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-01-03 03:16



Bookmark and Share


    Annika J
Mycket intressant vändning!
2012-01-05

  M M Mannheim VIP
Tänk vad oväder kan ställa till med, att producera fin poesi.
2012-01-04

    maija tuori
Fint !
2012-01-03

  Nina Nightwish
Vackert som gjorde mig varm inombords
2012-01-03

  Alfie M
Vatten sorlar ljus

Vilken fin rad!
2012-01-03

  Arja Söderfeldt
Fint!
2012-01-03

  Minkki VIP
då längtar man nog efter både ved- och gasspis och ren snö att smälta...en välskriven horrordikt med gott slut ;)
2012-01-03

  stenen/ Yv Ericsson
oj. känner maktlösheten när allt blir mörkt och mycket kallt.
känner likväl det underbara i när det kommer åter. I din fina dikt här
Har du mycket snö?
En varm kraaam kommer här från ett snöfattigt Sthlm
2012-01-03

  Ingela Svenson VIP
JA det som är självklart saknar man inte förrän det är borta, väl beskrivet!
2012-01-03

  Ronny Berk
köldslagen bild, fryser och ryser väl fångat, känslan känslan !

tycker om texten,poesi, tycker om för dess bildskapande bildlängtan, ja !
2012-01-03

  walborg
Väl formulerat om att uppleva utsattheten att inte ha tillgång till elektricitet som vi alla räknar med som en självklar naturtillgång bara.
2012-01-03

  DanSan
****************************
Väldigt bra helhet med inledning
mellanläsning och kontenta
(avslut och mening)
****************************
2012-01-03

  Eva Helene VIP
Brrr! Känns bitande ända hit. Varde ljus över din kyla och ditt mörker! Värmande kram!
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP