Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


... förödande trädgårdsskötsel ... eget foto i det gröna



I vit stol i kylslagen tid

 

  

 

 

Grön klänning

knotiga gamla fingrar

knypplar luft.

 

Sliten luft skälver

i mellanrummen

i vita rummen.

 

Tre generationer

hjular runt

sanning och vit lögn:

 

tvååringens hopp

trettioåringens rodd

sjuttioåringens tår.

 

Den heliga familjen …

Pinsamheten sticker hål

i kretsen.

 

Vi kan väl åka kälke, bönar den äldsta.

Snön är borta, fnissar den minsta.

Hejdå - vi kommer när vi hinner, säger den mellersta som tror på att gå utan stöd.

 

 




Bunden vers (Haiku) av Monika A Mirsch VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-12 06:48



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Visst måste det vara härligt att gå utan stöd!
2012-01-12

  Eva Helene VIP
Du får en tiopoängare av mig, för nu blir jag på gott humör.
2012-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP