Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


.. inspirerad av Lia - tack för ordet ... Fotot: fredsrosen på vår gård




angående Mirsch-dikter

 

Lia gav mig ordet,

Mirsch-dikter.

Känner mig hedrad.

 

Ta emot varma tanken,

saliga mormor,

Omamma Mirsch.

 

Vi två som brast i

det gemensamma språket,

hennes språk tyskan,

 

mitt finlandssvenskan,

vi språkade med

varandra.

 

I dalen bland människor

som bryr sig

dväljs de djupaste språken.




Bunden vers (Haiku) av Monika A Mirsch VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-01-13 08:56



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
och din saliga mormor nickar och ler i sin himmel.
2012-01-14

  M M Mannheim VIP
Hoppas att inte finlandssvenska försvinner i Finland, det vore mycket tråkigt. Och Finland och för den delen också Sverige skulle bli en stor kulturförlust.
Nu är ju den generation som min svärfar som aldrig egentligen kunde tala finska snart borta, 90 år i år!. Han stred till och med i ett svensktalande finskrt förband i fortsättningskriget. Han som stred för ett land som vissa vill ta ifrån hoom. Det skulle vara som om han stred förgäves. Egentligen stred han inte för hans jord, han som bara var dagsverkare för de rika.
2012-01-14

  Minkki VIP
instämmer med Lia... den sista...
2012-01-13

  erkki
Det ligger ett skimmer ... särskilt över de sista raderna. Fint!
2012-01-13

  vera gade VIP
plockar ut den sista strofen... så vacker ...klarar sig allena som fri haiku....
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP