Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..om längtan...


Förväntan



Nu växer ljusets timmar
minns alla möten
med tidiga vårar
hur saven rastlöst fyllde
sprängfyllda knoppar

det tysta mumlet anades
ur markernas födelse
tinande bäckar ännu i drömmar
väntande sina porlande språng
ut mot vilda vatten.

I skogsrummet
möter jag bländande sol
redan i januari
när himlen visar
sitt blåaste blått.


© Karin Dahlin




Fri vers av Karin D
Läst 701 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-01-21 14:02



Bookmark and Share


  Bysmeden
Karin, det har du funnit på
du målar alla färger utom den grå
2006-01-25

  Ingrid Nilsson
Härligt livsbejakande poesi. Tack för den!
2006-01-23

    Bodil Sandberg
En självklar femma för denna ljuva poesi!!!!
2006-01-22

    ej medlem längre
Så fint och vackert som det bara
kan vara , den vidrör och blir infångad
i känslan ,
2006-01-22

  rebecca d VIP
tinande bäckar ännu i drömmar
väntande sina porlande språng
ut mot vilda vatten.

naturen är på gång och det är själen/människan också i längtan...
2006-01-22

  prinscess VIP
mycket vacker text
*tycker om sista stycket
i skogsrummet
möter jag bländande sol
redan i januari
när himlen visar
sitt blåaste blått
tack för att du delar med dig
av denna dikt om längtan*
jättebra skriven
värd en klar femma
2006-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Karin D
Karin D