Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...att sluta sig för vintern...


Isvindar


I november härjar frosten
sluter kärrdunen inåt

frön sprids med isvindar
mot dikens ekbladsfamn

att sova i ängslig vintersömn
är inte för de svaga
dax att tystna nu

låta slummern invänta vårens kamp

betänk
över allt vakar universum
bortom himmelsvidden
ensliga stjärnor.

Att söka stillheten inåt
är en välsignelse i allt


© Karin Dahlin




Fri vers av Karin D
Läst 320 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-26 23:45



Bookmark and Share


  Quasimodo
Gillar denna för känslan av en vintersömn, en vila i den inre stillheten, att få vakna på nytt!!
2012-01-27

  Kristina Wallbing
Mycket fint! nej vilan är inte alltid behaglig.. Suveränt bra slut!

välkommen tillbaka Karin! :)
2012-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Karin D
Karin D