Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinterhjärtat vaknar ur sin sömn

de är vita nu  

så annorlunda  

 

det grönskande livets färg finns inte kvar längre

 

och jag inser att jag också älskar vinterträden

 

 

frusna grenar täckta av pudersnö 

inte längre kala efter lövfällningen

 

spröda och vackra kantar de min väg

 

 

jag tänker på sockervadd och maränger

 

 

och isande skönhet

 

 

när solen letar sig mellan snötäckta grenar förnimmer jag känslor

 

känslor av vår och 

ja kanske hopp 

 

jag förnimmer början till liv och rörelse i mitt frusna vinterhjärta

 

 

det är kallt men kylan bär ändå en värme

 

och ja

även vinterträden är vackra

 

om än kylan sticker nålar i min kind

och intet syns av livets gröna färg 

 

så vet jag att allt har sin tid

 

jag höjer blicken

 

ser skönheten och lugnet i hoppets vita skimmer

 

så ja

visst älskar jag också vinterträden

hur kunde jag tro nåt annat




Fri vers av Trädflickan
Läst 334 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-02-01 23:55



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Varmt vacker i kylan
2012-02-06

  mare VIP
Mycket vacker..
2012-02-03

  Angeldust
Underbart vacker , kram sunny
2012-02-02

  kerstin skriver VIP
åh, ja "hur kunde jag tro något annat"... så fint.
2012-02-02

  mjuk
Jag älskar också det vintervita. Det ger mej lugn och ljus. Bra skrivet !
2012-02-02

  Ingela Svenson VIP
så fint, bilderna av träden och den sköna längtan, isvinterkyla, och diktaren som upptäcker ljuset ur det mörka
2012-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan