Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Se, jag skall själv taga mig an mina får och leta dem tillsammans", säger Hesekiel Bilden inköpt under en USA resa.


...leta dem tillsammans.


Som en herde

letar samman

sin hjord

som förskingrats



så lovar Herren att

leta sina får samman



och rädda dem

från alla de orter

som de förskingrats



på en dag

av moln

och töcken



och föra dem

till goda betesplatser

och utse lägerplatser



Det förlorade blir uppsökt

det fördrivna blir återfört

det sargade förbundet

och det svaga stärkt




Fri vers (Fri form) av Bibbi VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-02-04 23:27



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket vackert skrivet
dina ord andas trygghet
2012-02-07

    ej medlem längre
Förtröstansfullt!
2012-02-05

    ej medlem längre
utse lägerplatser, att få vila sina trötta fötter...
vackert skrivet Bibbi.
2012-02-05

  Eva Langrath VIP
Trygghet och Nåd.
2012-02-05

  Eva Helene VIP
Tryggare kan ingen vara . . .
2012-02-05

  walborg
Den gode herden
2012-02-05

    maija tuori
vackert text och fin bild .
2012-02-05

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Mycket vackert skrivet
2012-02-05

  aol
stort vackert skaldat o herren
2012-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP