Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en liten tripp till månen eller några zoloft om det passar sig


kvinnor borstar sina tänder
de drar åt tumskruvarna bakom öronen
och fram hoppar några rävar som passat på att ta sig en lur och klura på
livet
sedan tar kvinnor ett tag med kvasten
de städar några hörn, smörjer in halsen med kräm
kräm som är dyrbar, kräm som döljer
små skavanker, stora bekymmer
en hals skall se ut som en svan
inte som en fruktbar ek anno nittonhundrafemtiotvå
en släng med sleven, en rejäl skopa med ögoncreme
med tvål som löddrar
tacka vet jag lux
det är tvål med sting i
renar och rensar avlopp med ena handen
löddrar in celluliterna med andra
kräm hit kräm dit
och en liten våg gör ingen skillnad när det gäller bantning
här skall storsläggan fram, vägas mätas
mätas upp efter behag, inte för gammal
mest ung hela tiden
behagfulla nyponrosor i blickfång
fångar ögonlock som hänger och slänger
en nypa salt, en klädnypa längs kindbenet
för inte är det vackert med dubbelhaka
baka baka kaka
svider det till när ingen vill smaka
gäddhäng eller sånt där vi inte talar om

jaså, det är klimakteriet
inte visste vi att det var det
tänkte att du hade fått en depression eller en regression
kanske någon tablett kan hjälpa
om utifall att du inte orkar städa toaletten
innan du gnider av dagen
och lägger dig för natten




Fri vers (Prosapoesi) av Lili Samuelsson VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-07 22:37



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Du får mig i alla fall att skratta åt bestyren.. aj! där for klädnypan och dubbelhakan åkte ner!
2012-02-08

  Lilla My* VIP
Jaaa!! Baka baka liten kvinnokaka och så skjutuss in i ugnen...när vi jobbat till 75 och kräämen ää slutt!! Gillar din text med andra ord!!
2012-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP