Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har ingen gud

 

Jag tänder ett ljus ikväll, jag tänder
ett ljus för mig ikväll.

Jag har inget altare, jag har ingen
bön, jag har ingen Gud.

Men jag tänder ett ljus för mig
ikväll och tänker att allt ska bli
bra en dag.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-02-08 10:10



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Imponerande. Bokmärke.
2012-02-22

  Wolf Wallström
Tror inte Du behöver någon Gud. Det är bättre att Du tänder just detta ljus för Dig själv. Vi som läser kan medverka på olika sätt.
2012-02-10

  bittemi VIP
Fint skrivet om att ge tröst och omsorg åt Sej själv
2012-02-08

  Gunnar Hilén VIP
Gillar detta raka, nakna. Kontakten med sin känsla av hopp som finns nu och handlar om sen.
2012-02-08

  Yvonne Eriksdotter
Det finns en styrka i att tro...vare sej om det är på Gud eller på sej själv...
2012-02-08

  Björn Donobauer
Intressant vinkling.. Tack för det. Om gud vore en kommersiell komoditet skulle du förstås ha rätt, en kommoditet som inte är större än att den kan hanteras av oss kan aldrig vara särskilt mycket gud.. Då är det heller ingen förlust att vara utan den. Frågan bakom är betydligt svårare: har gud, vilken gud som helst, dig?
2012-02-08

  Bjarne Nordbö
I den stunden tror jag att man är närmare en gud än man anar.
2012-02-08

  Seglaren
Tänd ett ljus och låt det brinna.
Jag brukar tända ett ljus ibland när jag samtalar med Jesus.
2012-02-08
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP