Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hörde att på väggarna på väg mot gaskamrarna i de koncentrationsläger där många barn fanns har man hittat puppor och fjärilar tecknade i barns ögonhöjd..




Puppor och fjärilar i ett barns ögonhöjd på en kal vägg

 

Såg du det vackra,
innan ditt sista andetag
såg du ett eget Nangijala,
där körsbärsträden stod i blom

Såg du hur du förvandlades,
från den puppa du var
till en fjäril fri från plågor,
hunger och hån,
fritt fladdrande mellan,
hägg och syren

Såg du, den oändliga kärlek,
som ändå fanns, mitt
i allt det onda

Såg du, att det var du, som
skulle blommat, mellan
andetagen, bland körsbärsgrenar, i
lundar man kan blunda sig

genom
allt

Såg du, ett liv bortom, den grymhet
världen la över ditt ansikte,
det som inte fick finnas, det
som skulle utplånas med alla
de dinas
ansikten

 

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-02-11 13:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag har läst att barn som vet att de ska dö, ofta tecknar just fjärilar, och att ingen riktigt vet vad denna instinkt bottnar sig i. Texten berör mig oerhört starkt. Och förmedlar något väldigt viktigt. Om den fasansfulla och grymma men samtidigt så oerhört sköra och vackra värld vi lever i.
2012-02-12

  Gunnar Hilén VIP
Äntligen nåt som tar tag i mig. Att berätta om det förfärligaste är nåt av det viktigaste en poet kan göra.
2012-02-11

  bittemi VIP
Vackert, sorgligt och mycket berörande!
2012-02-11

    Birgersdotter VIP
Starkt och vackert ..
2012-02-11

  Anoo Niskanen VIP
Stark och berörande.
2012-02-11

    ej medlem längre
Åh...Gåshud på mina armar!!!

Så bra Kerstin!!!
2012-02-11
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP