Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

http://open.spotify.com/track/039rKDS9ub8qQiUHYT54EE




Det rena det sanna

 

En sviktande himmel minns han att han såg
kallade omätbart djup
stjärnor
förda i konstellationer
som stred med varandra om makt över öden

 

hon fnös och såg
ett köksgolv i svart med
en handfull utspillda risgrynsklibb
som inte skulle få fästa sig vid hennes strumpor
så resolut tog hon fram moppen
gnuggade Venus ur skyn,
en såpfläck ersatte Cygnus

 

jag tror inte de talat sedan dess
men ett blekgrönt norrsken ser han där i fukten




Fri vers av Tomas Söderlund
Läst 211 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-06 22:41



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Verkligen en fantastisk avgrund du utmålar! Passande titel, brukar likställas i samma svep, men här blir det som sol och måne minst sagt.
2012-03-07

  Bengt H VIP
Vilket originellt tema! Det skulle kunna utvecklas till en hel pjäs.
2012-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund