Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trandans






Lite som nybörjad smågår
mina fotpar över brunt fjolårsfjun
Varje vår jag förnimmer det såsom
att vandra på mjukaste dun.

Solkysst och varmt mitt gråa hår
sprids runt i vinden
kanhända då en rodnad bryter
fram på rynkiga kinden

För tänk om någon såg mig
högstegat dansa
försiktigt som tranan gör
men jag anser att det bästa med livet
är när livet mitt hjärta berör

Så jag struntar i det, min längtande kropp
får göra som den vill denna dag
då våren visade sitt vackraste ljus
och gav det till en sådan som jag.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-03-29 14:03



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
dansa i din skönhet
du en av de vackraste
2012-04-09

    ej medlem längre
dans du sköna! den vackraste dansen av alla!!
2012-04-05

  Bibbi VIP
Applåd!
2012-04-03

  aol
vackert om vårkänslor, så fint skaldat
2012-04-02

  Marja Granqvist VIP
Vackert och stämningsfullt om glädjen över vårens ankomst.
2012-03-30

  Christine Sabel
så underbar ordföljd du har här "nybörjad smågår", härlig känsla denna vårsprittande tankeexplosion!
2012-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP